Maasäteilyä koskevien tietojen löytäminen

Maasäteilyä koskevien tietojen löytäminen

Englannin-, saksan- ja ruotsinkielistä kirjallisuutta maasäteilyn alalta löytyy runsaasti. Vanhempia kirjoja voi olla vaikea saada, mutta vuosittain ilmestyy uusia. Nykyisin kuitenkin paras tietojen hakutapa on käyttää internettiä. Tosin kirjoista saa paljon perusteellisempaa tietoa. Hakusanoina hakukoneissa voi aluksi käyttää suomalaisia maasäteilyn mittaamiseen liittyviä sanoja ja ulkomaisissa hauissa vaikka sanoja seuraavasta taulukosta.

Maasäteily
Ruotsi Jordstrålning
  Tanska Jordstrålning
  Norja Jordstråling
  Tanska Jordstråle
  Saksa Erdstrahlung, Radieästhesie, Geomantia
  Englanti Earth radiation, Geomancy
  Espanja Geomantia, Geobiologia, Radiestesia
  Italia Geomantia
  Ranska Radiesthésie, Géobiologie, Zones Geopathogenes
     
Varpu Ruotsi Slagruta
  Tanska Ønskekvist
  Norja Ønskekvist
  Saksa Wünschelrute
  Englanti Divining rod
     
Varvun käyttö Ruotsi Rutgängeri
  Saksa Ruten
  Englanti Dowsing, Divining
  Italia Rabdomanzia
  Ranska Sourcellerie

Maasäteilyhakusanoilla tietoa etsittäessä tulee esiin lukuisia skeptikkojen kotisivuja. Näitä kannatta kuitenkin selailla vaikkapa vain sen vuoksi, että omat ajatusrakennelmat tulisivat selkeämmiksi.

Parhaiten kuitenkin maasäteilytietoa löytyy eri maiden maasäteily-yhdistysten sivustoilta. Näillä sivuilla on runsaasti asiaan liittyviä linkkejä. Tämän artikkelin liitteeksi on koottu muutamien eri maiden maasäteily-yhdistysten kotisivujen osoitteita. Samoin liitteenä on luettelo muutamista Suomessa ja ulkomailla ilmestyneistä maasäteilyä käsittelevistä kirjoista.

Suomessa vaikuttaa vuonna 1979 perustettu yhdistys nimeltään Sähkö- ja Maasäteilyntutkijat ry. Yhdistyksen nykyinen kotisivu on www.maasateily.com.