jäsenlehti Varpuasiaa ja muita painotuotteita

Yhdistyksen julkaisuja

Suomen Maasäteilyntutkijat ry:n jäsenlehti on nimeltään Varpuasiaa. Ensimmäinen lehti ilmestyi vuonna 2005. Viimeisimmät lehdet ovat olleet 50 – 60 sivuisia. Lehti lähetetään jäsenetuna yhdistyksemme jäsenille.

Varpuasiaa

suomen maasäteilyntutkijat ry:n jäsenlehti

Suomen Maasäteilyntutkijat ry:n jäsenlehti on nimeltään Varpuasiaa. Lehti on osoittautunut yhdistyksen toiminnan kannalta olennaisen tärkeäksi.
 
 
Lehdessä pyritään käsittelemään mahdollisimman monipuolisesti maasäteilyyn liittyviä asioita alkaen maasäteilymittausten perusteista uusimpiin maasäteilyilmiöiden havaintoihin asti.
Varpuasiaa 2024 on tekeillä.
Vuoden 2024 Varpuasiaa-lehden teko on käynnissä, aineistoa kootaan ja rakennetaan lehteen jo. Uusien verkkosivujen avaamisen jälkeen pääsemme taas tiiviisti keskittymään Varpuasiaa-lehteenkin. Juttuvinkkejä ja kuvia kaivataan – tilaa sivuilla riittää!
VIIMEISIN VARPUASIAA-LEHTI
EDELLISIÄ LEHTIÄ

Varpuasiaa

koostelehti 7-yhdessä

Koostelehti, miksi koostelehti…
 

Suomessa ei ollut ilmestynyt kymmeniin vuosiin maasäteilyä laajemmin käsittelevää kirjallisuutta. 1900-luvun alussa oli ilmestynyt suomen kielellä useita kansantajuisia maasäteilykirjasia, mutta vastaavien teosten ilmestyminen oli vähitellen hiipunut. Syitä oli varmaan useita: nykyisen tiedekäsityksen vähättelevä ja tyrmäävä asenne fysikaalisin menetelmin todistamattomissa olevia asioita kohtaan, skeptikkojen halveksunta ja aktiivinen vaikuttaminen tiedotusvälineisiin.

Kolmisenkymmentä vuotta sitten silloisessa yhdistyksessämme ilmestyi hetken aikaa yksivärinen A5-kokoa oleva lehtinen, jossa käsiteltiin yhdistyksemme omia asioita ja maailmalla julkaistuja tutkimuksia. Yhdistyksen ja lehden nimi oli silloin Maasäteilyntutkijat ry. Tämän lehtisen tekijän kuoltua vuonna 1996 yhdistyksellämme ei ollut enää jäsenlehteä.

Tämän jälkeen yhdistyksen omalle lehdelle oli ollut vaikea löytää tekijää. Siksi silloinen yhdistyksen sihteeri päätti omien töidensä ohessa vuonna 2005 opetella hieman lehden tekemistä. Yhdistyksen oma lehti olisi myös silloisena internet-aikakautena hyvin tärkeä yhdistyksen kehittymiselle sekä jäsenistön yhteydenpidon väline.

Yhdistyksessämme oli vuonna 2004 laskutavasta riippuen noin kymmenestä kahteenkymmeneen jäsentä, joten rahoituksesta oli suuri puute. Ennen lehden tekoa yhdistyksemme puheenjohtajaksi olimme saaneet Risto Purolan, jonka avustuksella ja yhteyksillä saimme lisää jäseniä.

Lehden taittamiseen saatiin lahjoituksena CorelDraw-grafiikkaohjelma, jota piti myös opetella käyttämään. Lehteen piti saada myös sisältöä. Muutamat aktiivijäsenet antoivat ystävällisellä avustuksella toimitusapua. Lehti tehtiin kustannusten säästämiseksi kopioimalla sen muutamat A3-sisältöarkit erään valtionyhtiön värikopiokoneella ja arkit nidottiin käsin kokoon lehdiksi.

Tämän ensimmäisen lehden teon jälkeen on ilmestynyt kuusi kappaletta CorelDraw-ohjelmalla tehtyjä Varpuasiaa-lehtiä. Näiden lehtien pienten painosmäärien vuoksi ne olivat loppuneet. Siksi päätettiin tehdä jo julkaistujen lehtien aikaa parhaiten kestävistä jutuista 104-sivuinen koostepainos.

Nykyiset yhdistyksen Varpuasiaa-lehdet on vuorostaan tehty Adoben InDesign-taitto-ohjelmalla.

Käytämme evästeitä näiden sivujen käytettävyyden parantamiseksi. Mitään yksilöiviä käyttäjätietoja ei tallenneta.

Hei!

Hej!

Du håller på att skicka e-post till personen du väljt till hans/hennes e-postadres. Fyll i nedanstående inforutor och tryck pä skicka-knappen.

mottagare:

Leif Paulin

Tervetuloa!

Tästä pääset suljetuille JÄSENSIVUILLE ja omiin JÄSENTIETOIHISI.