Kaikille käyttäjäryhmille on sopivin varpunsa

Esoteerinen varpu

Ihmiskehoa varvulla tutkittaessa on eduksi, jos kysytyn asian lisäksi samalla kerralla saadaan selville myös ongelman paikka ja lisäksi mahdollisen ongelman suuruus.

Tällä sivulla:

Esoteerinen varpu

Esoteerinen varpu on harvinaisempi varputyyppi. Saksaksi sen nimi on Universal-Rute ja englanniksi Bobber. Englanninkielinen nimitys bob tarkoittaa kiinteän heilurin päässä olevaa painoa. Suomeksi tätä varpua voitaisiin kutsua myös vaikka vapavarvuksi tai yhden käden varvuksi.

Tämän varvun muodostaa kädessä kahvana pidettävä puu- tai muovitangon pätkä, johon on kiinnitetty jäykähkö, noin 20 – 50 cm pitkä joustava metalli- tai muovilanka ja jonka päähän on kiinnitetty puu-, metalli- tai muovipallo. Tästä heilurivarvusta pidetään kiinni kuten karttakepistä. Sillä osoitetaan eteenpäin ja tilanteen mukaan varvun pää alkaa heilua edestakaisin ylös ja alas. Sen pää voi tehdä myös vaakasuoraa tai ympyränmuotoista liikettä. Nämä liikkeet ja niiden voimakkuus kertovat tämän varvun käyttäjille kysyttyjä asioita tutkittavasta kohteesta.

Keski-Euroopassa käytetään tämän varputyypin erikoisempaa versiota, jossa taipuvan vapaosan tilalla on metallilevystä tehty pyöreä rengas. Usein tämä rengas on myös kullattu. Tämä biotensoriksi nimitetty laite toimitetaan usein edustavassa kotelossa ja tämän biotensoirin osat voidaan usein irrottaa toisistaan, jolloin ne saadaan pienempään tilaan.

Esoteerisen varvun käyttäjäkunta muodostuu pääasiassa vaihtoehtoisen terveydenhuollon terapeuteista.

Ote esoteerisesta varvusta

Yleensä tätä varputyyppiä ei käytetä maasäteilyilmiöiden tutkimiseen, sillä se reagoi siihen tarkoitukseen liian hitaasti. Universaalivarpu on parhaimmillaan samoissa käyttötarkoituksissa kuin heilurikin.